S Festivala Ljubljana so mi (tako, kot vsem, ki so se znašli na njihovi mailing listi za obvestila), sporočili, da so predstavo ruskih Kozakov, ki v Ljubljano prihajajo 27. julija, iz Križank prestavili v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Torej, tisti, ki že imamo vstopnice, se moramo sprehoditi do Križank in jih zamenjati.

Uradno sporočilo Festivala se glasi: Spoštovani, Festival Ljubljana je tudi za letošnje poletje izbral številne izvrstne prireditve. Med dogodke, ki bodo popestrili kulturno dogajanje in pospešili utrip poletne Ljubljane, sodi tudi nastop ansambla Ruski kozaki, ki bo 27. julija v Cankarjevem domu poskrbel za nepozaben plesno-glasbeni večer, na katerem bodo predstavljeni kostumi, plesi in pesmi skupine kozakov z območja ob Donu.
Sprva je bilo predvideno, da bo omenjena prireditev potekala v Križankah, vendar smo jo morali zaradi obnove strehe prestaviti v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Vse, ki ste za omenjeno prireditev že kupili vstopnice, vljudno prosimo, da jih zamenjate na blagajni Križank, in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Po eni strani sem prav vesela. Križanke so sicer odličen ambient, vendar včasih je tam okoli toliko šundra zaradi ceste in “zazidnih” obiskovalcev, da se človek ne more osredotočiti na predstavo, ki se odvija med zidovi Plečnikovih Križank. Tako je bilo lani, ko sva si s Piromanom privoščila najcenejše vstopnice za koncert pod taktirko Ennia Morriconeja. Sedela sva čisto na vrhu amfiteatra in se trudila, da bi slišala samo muziko brez avtomobilov in klepetanja na drugi strani Križank.

Karte za Ruske Kozake so sicer cenejše, kot je bila karta za Morriconeja, zato sva si privoščila sedeže nekje na sredini in naju šum verjetno ne bi tako motil. Samo, če bo pa sedaj vse skupaj v Cankarju, je to 100-odstotna garancija, da ne bo odvečnih šumov. Če bo slučajno kdo v moji bližini preveč klepetal, ga bom pa že utišala ;)

Ker pa predvidevam, da gre v Gallusovo dvorano v CD-ju več ljudi, kot v Križanke, je zato mogoče možnost, da si karto privošči več ljudi. Verjamem, da bodo Ruski Kozaki pripravili eno odlično predstavo. Kratek filmček z ene si lahko pogledate na strani od Festivala Ljubljana. Klik.