Zadnji dan so nasi ogledi potekali v dvojicah. Nina in Katja sta si zeleli ogledati Ruski muzej. ((V Ruskem muzeju hranijo najvec slik ruskih umetnikov.)) Druga Katja in jaz pa sva bili ze malo siti vseh teh muzejev s slikami. ((Tega smo tukaj videli ze prevec, da bi si za vsako stvar lahko zapomnila kdo-kaj-kje-kdaj ;) )) Zato sva se raje odpravili se malo naokoli po peterburskih ulicah.

nevski prospekt

Najprej sva se odpravili do Smolnega instituta, ki ga je dala zgraditi moja Velika soimenjakinja :) V njem so se solala samo dekleta iz visjih druzbenih slojev. Tam je se sedaj institut, kjer je mozno studirati tuje jezike, mednarodne odnose … Malo sva se sprehodili naokoli in se vrnili nazaj proti Moskovski zelezniski postaji.

smolni inštitut

smolni inštitut

V blizini postaje sva si zeleli ogledati art-center Puskinska-10. V nasi knjigi o Peterburgu je pisalo, da se tam, kjer imajo na primer muzej posvecen Johnu Lennonu, zbirajo boemi. Pa sva si zeleli ogledati to, neke vrste peterbursko Metelkovo mesto.

puškinska 10

Ampak, zal, sva tja prisli sredi dneva, ko se, seveda, ni se nic dogajalo. Kaksnih 15 minut sva si ogledovali knjige v neki malo bolj alternativni knjigarni, potem pa malo razocarani, da ni bilo nic s temi boemi, odsli naprej.