Kar ne morem verjeti, da se bo Beneški bienale 2013 čez 3 tedne ((24. novembra 2013)) že zaključil, jaz pa sem potrebovala skoraj pol leta za dokončanje objave, kako smo se v začetku junija potepali po paviljonih …

To, kar si lahko preberete v nadaljevanju, je mešanica besedila o Bienalu, ki sem ga spisala poleti in zaključila jeseni. :)

———-

Na Beneškem bienalu sem bila prvič. O njem sem sicer že večkrat razmišljala, a priložnosti, da bi ga obiskala, kar ni in ni bilo. Letos je v Benetke prišel Ai Weiwei. Najprej sem izvedela, da bo njegovo delo Bang, 2010-2013, sestavljeno iz 886 med seboj povezanih starinskih stolov, gostovalo v nemškem paviljonu. Potem sem izvedela, da ima prav posebno razstavo, Disposition – delo, s katerim je svetu pokazal, kaj je preživljal v času 81-dnevnega pripora, še v eni od beneških cerkva. V Benetkah pa sem nekoliko razočarana ugotovila, da istočasno z omenjenima razstavama obstaja še njegova tretja razstava. Ker so jo postavili na enega od manjših otokov, mi pa smo bili omejeni, malo s časom, malo z malim fantom, smo se ji enostavno odpovedali.

Čeprav smo videli samo majhen del tega, kar nam je nudila vstopnica z