Velikonočni prazniki so za nami in jaz usmerjam svoje misli le še v prihod pomladi. Tako kot večina, že močno pogrešam spomladansko sonce. Kljub temu sem se odločila, da spišem nekaj kratkega o praznikih, ki so zaključili postni čas. Potico je tokrat spekla tašča, mi pa smo s pomočjo naravnih barv nekaj jajc spremenili v pirhe.

pirhi v rdečem vinu, kariju in čebuli

Barvanje s čebulnimi olupki nam gre že dobro od rok, poleg tega se je ta metoda pokazala za eno boljših. Jajca se res lepo obarvajo. A ker smo radovedni, smo se letos odločili, da preizkusimo še barvanje pirhov z rdečim vinom in karijem.

Barvanja smo se lotili v petek zvečer. Pet jajc smo prelili z rdečim vinom (domači ((Kot sva prebrala nekje na internetu je pomembno, da je vino domače in ne kupljeno v kateri od trgovin.)) refošk). Vino je vrelo 10 minut. To je dovolj, da so se jajca skuhala. Potem smo jih kar čez noč pustili v vinu. Zjutraj so bili vijolično modre barve. Na njih so se nabrali drobceni vinski kamni, ki so se svetlikali. Mene so malo spominjali na disko krogle. :)