S pomocjo oz. na predlog zanimivega Poljaka Macka, sva se s Katjo odpravili pogledat ruske kratke filme v kinodvorano Fabrike.

fabrika


Ze samo ime Fabrika se nama je zdelo zelo zanimivo. Slisalo se je nekaj podobnega nasi Metelkovi.

Ko sva prisli do tja, je vse skupaj izgledalo res zelo zanimivo. Nobenih po zadnji modi nalicenih Rusinj z visokimi petami, ampak samo zanimivi alternativci. Mladina se je zbirala pred stavbo v kateri naj bi bili neki klubi, ki z zabavami zacnejo ze okoli 20ih, tako da lahko ulovis zadnji metro ob 1h.

fabrika

Kjub vsej zanimivosti, midve s Katjo teh klubov nisva videli, ker sva prej pobegnili domov :)

V beg so naju skoraj dobesedno prisilili tisti trije kratki filmi, ki sva jih uspeli pogledati. Prvi je bil sicer rahlo dolgocasen; dva mladenica sta se odpravila v neko rusko vas. Tam sta bila pri nekem gospodu, ki je pred 15 leti prisel taj iz Moskve in se je odlocil, da bo poskusal ohraniti svojo domovino in njeno naravo in je castil neko bozanstvo. Pri tem sta se mu pridruzila tudi mladenica.

Drugi film je imel naslov Moj svet. Prikazoval je zivljenje nekega dekleta, ki se je zelo pogosto zadrzevala na pokopaliscih. V ustih je imela vampirske zobe. Jedla je surovo meso. Ponoci pa se je potikala naokoli po temacnih moskovskih ulicah. Vmes je razlagalo neko svojo filozofijo, ki sem jo preslisala, ker sem ze zelo mocno razmisljala o tem, da bom na Katjo pocakala kar pred dvorano …

fabrika

Zacel se je tretji film. Nek fantek, star okoli 7, 8 let, je gledal v kamero. V moji glavi sta se pojavili dve misli: 1. Koncno nekaj simpaticnega? in 2. Tale pobic je samo finta za se nekaj rahlo depresivnega … Takoj, ko smo videli gospoda, ki je fanta odpeljal stran od kamere, smo videli tudi to, da mali nekam cudno hodi … Torej, film je prikazoval, kako so tega ubogega fantica s posebnimi potrebami ucili skoka v bazen.

Ze v prvem prizoru je revez stal na ponja