Že dopoldan, preden sva se odpravila v trgovino, sva se odločila, da si bova namesto piškotov raje kupila še nekaj sestavin, ki sem jih potrebovala za berlinske rezine. Saj veste kako je, če se mora človek učiti, v kuhinji pa se ne skriva nič sladkega. Ali kupiš ali pa spečeš.

Jaz sem se tokrat odločila, da bom raje nekaj spekla. Nekaj, česar nisem pekla še nikoli. V roke sem vzela Ramino knjigico receptov in si izbrala berlinske rezine, za kar sem potrebovala:

sestavine za testo:
˙5 jajc
˙150 g sladkorja
˙200 g neolupljenih mandljev (ker sva imela doma lešnike, sem uporabila kar te)
˙70 g margarine za peko
˙100 g piškotnih drobtin

Posebej stopimo margarino in jo ohladimo. Sladkor in rumenjake penasto umešamo, dodamo stopljeno margarino in vse skupaj dobro premešamo. V drugi posodi stepemo beljak v trd sneg. Umešamo ga k zmesi iz rumenjakov in sladkorja …

… Nato v zmes umešamo še zmlete mandlje oz. lešnike in piškote.

Testo, ki je dokaj gosto, s pomočjo žlice ali česa podobnega razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem, tako kot jaz, ali pa ga namažemo z margarino/oljem in malo pomokamo, da se testo ne prime.

Pečemo pri temperaturi 180°C 20-25 minut.

Ko je testo pečeno, moramo počakati, da se ohladi, potem pa nanj namažemo kremo, ki smo jo naredili tako, da smo zmešali:
˙1 dl sladke smetane in
˙250 g marelične marmelade.

Ja sem smetano najprej stepla do trdote, ki sem jo želela, potem pa sem zraven umešala še marmelado. Vse skupaj je postalo res lepo kremasto in zelo okusno.

Na koncu sem narezala nekaj koščkov in jih, upoštevajoč navodila v kuharici, postregala narezane na približno 4×4 cm.

Želim vam, da bi bili tudi tisti, ki jim boste z berlinskimi rezinami postregli vi, tako zadovoljni, kot je bil zadovoljen moj Piroman ;)

Pa dober tek!