Pravijo, da prvega ne pozabis nikoli. In res se ga bom spominjala do konca zivljenja.

vstopnica za labodje jezero

Zgodil se je v velikem Kremeljskem dvorcu pred 6 tisoc glavo mnozico njegovih ljubiteljev, ki so ze vmes navduseno ploskali.

obcinstvo

Bom iskrena in vam bom priznala, da sem se na mojo prvo baletno predstavo odpravila pripravljena na vse. Res smo si izbrale zelo znano delo CajkovskegaLabodje jezero, ampak nisem bila 100-procentna, da mi bo balet res vsec.

pogled na zastrt oder

In zgodilo se je ravno obratno. Bilo je ODLICNO! Moje mnenje o baletu je cisto amatersko, a ce bi vi videli gospodica, ki je plesal vlogo dvornega norcka, … Ja, ostali bi brez besed! Ne znam opisati, kako noro je plesal. Njegovo gibanje je bilo tako tekoce, tako povezano … V glavnem, bil je res odlicen!

predstava

Tudi ostali plesalci so bili zelo dobri. Predvsem glavna junaka zgodbe; zaljubljeni princ in njegova kraljicna, ki jo je carovnik skupaj z njenimi prijateljicami spremenil v laboda. Glavni plesalci so na koncu dobili cvetje od malih deklic iz obcinstva.

labodke

Tokrat vam lahko povem se eno zanimivost, ki sem jo opazila v Rusiji. Ze zelo majhne otroke vozijo v muzeje, gledalisce in na razne druge kulturne prireditve. Se mi zdi, da je to cisto drugace kot v Sloveniji. Rusi so ZELO PONOSNI na svojo kulturo in zgodovino. To se kaze tudi v tem, da na splosno vsi (vsaj tisti, ki sem jih jaz srecala) obvladajo svojo zgodovino. Medtem ko se mi zdi, da Slovenci na splosno nimamo pojma o nasi mali drzavi.