Po okusnem svežem jaffa pecivu sledi še recept za nasitno čokoladno pecivo, ki ga na koncu lahko polijete oz. navlažite z mešanico vode, ruma in sladkorja v prahu, da postane malo bolj sočno.

Jaz oz. midva sva tokrat to pecivo uporabila za spodnjo plast pregrešne torte, ki smo jo jedli na Bložiču. ((O torti kaj več naslednjič.)) Nanj sva namazala kremo in jo prekrila z jaffa pecivom.

dvojni recept

Zgornja slika predstavlja recept s podovjenimi količinami. Potrebovala sva namreč veliko peciva. Če boste pekli ‘normalno’ količino, si pripravite: 5 jajc, 2 merici mleka (z besedo ‘merica’ je mišljen jogurtov lonček), 2,5 merice kakava (kakav je bil napisan v prvotnem receptu, ampak midva sva to količino spremenila v polovico kakava in polovico čokolade v prahu), 1,5 merice sladkorja (lahko je tudi samo ena merica, če niste ravno pristaš zelo sladkih zadev) in pol merice olja (količine olja in mleka se da tudi malo prilagajati … torej, če nimate radi veliko olja, dajte v maso manj olja in več mleka). Manjkata nam samo še dve merici moke, pecilni prašek in vanilijin sladkor.

sestavine

Tako kot običajno … od beljakov, ki nam bodo služili za sneg, ločimo rumenjake, ki jih dobro premešamo s sladkorjem.