Po okusnem svežem jaffa pecivu sledi še recept za nasitno čokoladno pecivo, ki ga na koncu lahko polijete oz. navlažite z mešanico vode, ruma in sladkorja v prahu, da postane malo bolj sočno.

Jaz oz. midva sva tokrat to pecivo uporabila za spodnjo plast pregrešne torte, ki smo jo jedli na Bložiču. ((O torti kaj več naslednjič.)) Nanj sva namazala kremo in jo prekrila z jaffa pecivom.

dvojni recept

Zgornja slika predstavlja recept s podovjenimi količinami. Potrebovala sva namreč veliko peciva. Če boste pekli ‘normalno’ količino, si pripravite: 5 jajc, 2 merici mleka (z besedo ‘merica’ je mišljen jogurtov lonček), 2,5 merice kakava (kakav je bil napisan v prvotnem receptu, ampak midva sva to količino spremenila v polovico kakava in polovico čokolade v prahu), 1,5 merice sladkorja (lahko je tudi samo ena merica, če niste ravno pristaš zelo sladkih zadev) in pol merice olja (količine olja in mleka se da tudi malo prilagajati … torej, če nimate radi veliko olja, dajte v maso manj olja in več mleka). Manjkata nam samo še dve merici moke, pecilni prašek in vanilijin sladkor.

sestavine

Tako kot običajno … od beljakov, ki nam bodo služili za sneg, ločimo rumenjake, ki jih dobro premešamo s sladkorjem.

jajca in sladkor

Takole zgleda, ko v čokoladno maso dodate olje in kakav. Saj veste kaj sledi … mešaj! :)

kakav v maso

Naj vam izdam miniaturen dodatek, ki si ga je enkrat zamislil Piroman. Zato, da pecivo ni čisto čokoladno, ampak malo drugačno, sva dodala koriander. Ker je bil še cel (kar pomeni, da je bil v dokaj velikih bunkicah), sva ga morala nekako zdrobiti. Jaz sem naprej predlagala, da ga dava v vrečko in ga potolčeva z žlico, a je šlo bolje in hitreje, ko ga je Piroman prevaljal s kozarcem za vlaganje.

drobljenje koriandra

Lepo tekoča in zarjavela masa je potem, ko se je razlezla po peki papirju, ki je že nestrpno ležal v pekaču, romala naravnost v pečico, segreto na 180 stopinj. Pecivo se je peklo približno pol ure.

Da je bilo pečeno, sva vedela, ker sva vanj zapičila nož in ko sva ga potegnila ven, ni bilo na njem nič. Nič tekočega. To je bil znak, da je testo pečeno.

vlivanje mase v pekač

Nekako takole pa je izgledal najin izdelek, ko sva ga vzela iz pečice :D

Zato, da je pecivo bolj okusno ali pa samo zato, da ni čisto navadno, ga lahko navlažite. V kozarec zmešate nekaj ruma in vode (vse je po potrebi) in primešate nekaj sladkorja v prahu, ki bo na vrhu peciva za sabo pustil sled v obliki rahle skorjice. Mogoče tudi ne bo skorjice, ampak to ni življenjskega pomena :) Važno je, da ste z navlaženim čokoladnim pecivom nadvse zadovoljni in ko pojeste prvi kos, ne morete nehati.

)

Aja, pa DOBER TEK!