Male 16-letne Rusinje so me hitro naucile, da bom dobila palacinke z marmelado samo, ce bom nesramna.

vrsta v menzi

V studentsko menzo gre vsak dan na kosilo priblizno 200 studentov. V vrsti jih ponavadi caka od 50 do 100. In verjemite, da NIKAKOR NI prijetno cakati na kosilo, ce se ruske smrklje vrivajo v vrsto ena za drugo. Ko pridejo v jedilnico, najprej pogledajo, ce je v vrsti ze slucajno katera od prijateljic. Potem te oplazijo s pogledom, se namuznejo in postavijo pred tabo k svoji prijateljici.

vrsta za kosilo

Pa si reces: “V redu, naj ji bo.” Ampak kaj, ko za njo pride se okoli 10 drugih prijateljic!

Enkrat mi je prekipelo in sem eno vprasala, ce slabo vidi in je zato zgresila konec vrste. Postalo ji je malo nerodno. Jaz pa nisem mogla biti tiho in sem nadaljevala, naj gre k okulistu, da ji dajo ocala. Rdeca v glavo mi je celo namenila hiter pogled. Ampak, glej ga zlomka! Pride se ena! Postavi se zraven gospodicne z “dioptrijo” in me osine s pogledom. “Ooo, glej, glej … Se ena, ki ne vidi dobro! Res bo treba po ocala!” “Ne, ona je moja prijateljica. Midve sva ena oseba!” ju brani prva. “A sta mogoče lezbijki!?” se vedno nisem mogla biti tiho.

V tem pa se ena prehiti celo vrsto in se vrine pred nas. Vsa zaripla jih grobo odrinem in se postavim direktno pred celo skupinico kosila zeljnih Rusinj. No, pa mi bo le uspelo biti 2 minuti prej na vrsti za kosilo.

pladnji

To se je zgodilo sicer ze pred kakimi tremi tedni in se ponavlja se naprej. Z eno razliko! Sedaj se vrivamo ze vsi, kar meni sploh ni vsec, ampak tudi jaz bi kdaj rada dobila palacinke z marmelado, ki jih zmanjka ze v pol ure.

Mogoce se je kdo vprasal, zakaj se vedno zahajamo v menzo. Odgovor je preprost. Zato,