Moj junij je bil skoraj v celoti posvečen pravljicam. Na eni strani je bilo več kot 600 različnih ruskih folklornih pravljic, na drugi pa pet pravljic, ki jih je napisal največji ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin. Vse te pravljice so zelo pomembne za mojo diplomo. 23. junija mi je namreč končno uspelo, da sem napisala še sklep, vse skupaj spravila na 65 strani papirja in prvo pravo verzijo diplome odnesla mentorju. Na hitro je preletel moje delo, mi povedal za nekaj miniaturnih popravkov in ko sem odhajala, mi je še rekel, da sem četrta za september. Kasneje sem po pogovoru z eno od sošolk, ki je izpadla iz septembra, ugotovila da njegove besede “četrta za september” pomenijo, da sem zadnja, ki bo dilpomo lahko zagovarjala septembra. OK! Upam samo, da bo prof. Javornik zadovoljen z vsebino na tistih 65 straneh in mi konec avgusta ne bo treba napisati nove diplome :cool:

Čeprav ostaja nekaj skrbi, ki se bodo za (ne)upravičene izkazale šele konec avgusta, ko se moram ponovno javiti profesorju, da se pogovoriva o vsebini in zagovoru, je z mene padlo kar težko breme. Branje literature me je sicer večino časa prav zabavalo, nekajkrat pa se je zgodilo, da se je pred mano pojavila blokada, ki sem jo uspela premagati šele po kakšnem tednu. Vendar, ko natisneš besedilo, za katerega si delal pol leta, je vseeno zelo dober občutek.


turška in infra rdeča savna

Zaradi uspeha z oddajo diplome, sem se tudi odločila, da si moram vzeti kakšen teden počitnic. Enostavno nočem razmišljati o ničemer, kar je na kakršen koli način povezano s študijem, ampak delati, kar se mi bo zahotelo. Čeprav so trenutno moje finance bolj na pozitivni ničli in v čakanju majske plače, sem se odločila, da si je treba nekaj privoščiti. Nekaj novega. Nekaj sproščajočega. Pobrskala sem po internetu za