Prišlo je poletje in vsi govorijo o dopustu. Kljub temu, da v resnici srečujem zelo malo ljudi, se vseeno ne morem izogniti letnemu času najprimernejši temi za klepetanje: “A greste kaj na morje?” Letos si o morju ne upam niti sanjati, tako zelo dobro nam gre.

Kljub temu, da nam s finančnega vidika ni prav nič prijetno, večino časa vseeno upam, da se bomo že nekako izvlekli. Najti moram/-va le pravi način (in čas), kako prodati vsaj del znanja, ki ga premorem

Priznam pa, da večkrat ob klepetanju o morju ali čem podobnem pomislim, da bi najino situacijo privoščila prav vsem, ki mesečno dobijo plačo in nikoli, ampak res nikoli, ne razmišljajo, kako se prisluži denar za njeno izplačilo, se pa pogosto pritožujejo, kako ne bodo delali pol ure več, ker jim teh 30 minut ne bo nihče plačal. Šele takrat lahko človek vidi, kako razvajeni smo. Kakor koli … Vseeno upam, da nas je vedno manj takih, ki včasih preštevamo kovance preden gremo v trgovino.

In kje bo samostojna podjetnica dopustovala to poletje?

samostojna podjetnica

Resnica je, da če želim preživeti kot samostojna podjetnica, si MORAM privoščiti dopust. Za to si bom izbrala poseben kraj – domačo pisarno … Razmišljam o enem mesecu delovnega neplačanega dopusta, ko bom intenzivno delala na tem, da si v nadaljevanju zagotovim denar, ki mi bo omogočil, da plačujem račune in grem kdaj pa kdaj po kruh, mleko in kakšno čokolado. Vmes bomo pa izkoristili privilegij, da nas v Bohinju čaka soba z razgledom in polnim penzionom. Upam samo, da nam bo sonce do takrat segrelo Bohinjsko jezero in da bomo zdravi. To so tiste malenkosti, katerim dopustimo, da nas razvajajo. Radi se pa tako ali tako imamo. Najraje.

Lepo poletje vam želim! Na morju, v hribih, na domačem balkonu … ;)