Kot je bilo napisano že v programu potovanja, nas je drugi dan po obilnem zajtrku čakal voden ogled gradu, ki se vzpenja nad Krumlovom, ((Če bi kdo rad prebral kaj več o gradu … tukaj je povezava :) )) ogled in ‘povoh’ ;) bližnje pivovarne, kjer se vari pivo Eggenberg, nato pa odhod do mesta Pisek, kjer smo prespali drugo noč našega kratkega potovanja.

grad
grajski stolp

Še preden smo se povzpeli na hrib do gradu, smo imeli nekaj prostega časa. Ravno toliko, da smo se še enkrat na hitro sprehodili po prijetnem Češkem Krumlovu. Pobliže smo si ogledali nekaj izložb in eno od trgovin z lesenimi igračami. Če smo že pripotovali na Češko in s sabo prinesli krone, jih je bilo treba nekaj tudi zapraviti. Denar sva ‘zamenjala’ za dve lepi igrački, ki sta šli v roke njegove nečakinje in moje sestre :)

krumlovska ulica
na desni strani ulice je reklama za trgovino s plišastimi medvedi

Na eni od ulic smo zagledali reklamo za trgovino z medvedki, ki so zaščitni znak Krumlova. Pred trgovino je stal pano v obliki medveda. Imel je nekaj lukenj, v katere je svoje roke in glavo vtaknil Pi.Roman in se vživel v zverino, midve z Uršo ((Najina nova znanka, ki jo je v Pragi doletela tudi ta čast, da je bila najina cimra :D )) pa sva pridno škljocali.