Prejšnji teden mi je spet uspelo malo pobegniti v Bohinj. Najbolj sem se veselila plavanja v jezeru, ampak na koncu sem ugotovila, da je voda še kakšno stopinjo premrzla in sem raje več ur samo posedala na obali. ((Šmetn, kot kaže bo šlo mimo še eno poletje, ko ne bom plavala v tem osvežujočem jezeru :( )) Bilo je res sproščujoče. Poleg tega pa sem ves čas opazovala padalce, ki so vzletali na Voglu in Vogarju ter pristajali na travniku ob jezeru. Bilo jih je res veliko.


bohinjsko sonce

Preden sva se z Romanom odpravila na obalo, sva se ustavila še na kavi v baru nasproti hotela Jezero, ki se je iz Max Zaxsterja preimenoval v Coffeehouse Paviljon. Poleg tega ga nekateri imenujejo kar Skret. Slišala pa sem še eno verzijo – Smrdljivček :D V bližini je namreč javni WC in včasih prinese vonj do bara, ampak kadar koli sem bila tam, nisem opazila nobenega motečega vonja. Kakor koli, če sodimo po obiskovalcih, vonj ni moteč, saj tam vedno kdo poseda. Še največ ljudi pa se nabere ob sredah zvečer, ko se v kanalu pod lokalom, letos je bilo to že petič, odvija Festival Kanal. Šest poletnih sred v juliju in avgustu je tam mogoče poslušati brezplačne koncerte. Edino, kar se pričakuje od obiskovalcev je, da kaj spijejo :)

Za prejšnjo sredo (5.8.09) je bil napovedan koncert Da Phenomene. Ampak, ker sta se, kot sem izvedela, fanta razšla, je bilo treba najti nekaj drugega. Jure Sodja se je spet potrudil in v Bohinj namesto Da Phenomeme pripeljal odličnega glasbenika iz Afrike, natančneje iz Burkine Faso, ki je nekaj dni pred tem igral na ljubljanskem Trnfestu. Amadou Diarra je prav tako skupaj s skupino Les Freres Burkinabes otvoril letošnji Trnfest. Gospod obvlada stvar. Igr