Nekdo pri nas je imel god in ker je pri njih navada, da te dneve praznujejo, sem na to pristala tudi sama ;) Lahko rečem, da sem imela še en razlog … Glede na to, da zadnje čase tako zelo in tako pogosto sanjam o Rusiji, sem že peti dan zamujala z darilom za dan moških. Moški praznik oz. dan zaščitnika domovine (День защитника отечества) v Rusiji praznujejo 23. februarja in je moška različica 8. marca. ((Nekaj o tem si lahko preberete tudi pri Rusalki, ki se trenutno nahaja v Peterburgu.))

Zato sem, medtem ko se je on odpravil za študijskim gradivom, poiskala zvezek s petimi recepti in se odločila, da mu spečem biskvit s kislo smetano. Vse potrebno sem našla v kuhinji …

recept

Sestavine sem najprej zložila na mizo, da so pozirale fotografinji …

sestavine

Ena od bivših cimer, ki je zelo rada pekla, mi je povedala, da naj bi bilo pecivo še boljše, če najprej razbiješ jajca, ločiš rumenjak od beljaka in potem (če imaš dovolj močan mešalnik) najprej dobro zmešaš rumenjake in sladkor. Njen nasvet upoštevam še danes. Sicer ne vem, če pomaga, ampak … :) V rumenjak sem tokrat za spremembo vmešala rjav sladkor. Kljub temu ne verjamem, da je bilo pecivo zaradi barve sladkorja kaj bolj zdravo ;)

Beljak pa sem postavila v hladilnik in sneg stepla šele preden ga je bi