11. aprila prihaja v ljubljansko Cvetličarno mešanica barv, narodov in glasbe. Fantje in dekleti, ki so se zbrali okoli šefa Gogoljevega bordela, Eugena Hütza, namreč na svojih koncertih ob spremljavi glasbe izvajajo vse mogoče vragolije, s katerimi v dobro voljo spravljajo vse, ki stojijo na drugi strani odra.

gogol bordello

Kdaj sem prvič slišala zanje, ne vem. Vem samo to, da sem sveža oboževalka. Veliko več sem o skupini, ki se ima za ciganske pankerje (gypsy punk), izvedela iz članka, ki so ga pripravili v spletni reviji RSQ. Ko sem si ogledala še nekaj njihovih videospotov in slišala besedila, v katerih se angleščina prepleta z ruščino, saj pevec Eugene prihaja iz Ukrajine, sem se odločila, da si jih moram ogledati … Karta že čaka, da jo na vhodu v dvorano raztrgajo. Jaz pa se večkrat odpravim na njihovo myspace stran, kjer vedno znova poslušam tiste štiri pesmi, ki jih ponujajo …

Vse kar si želim naslednji petek je, da bo Cvetličarna poskrbela za dobro ozvočenje bordela, kamor se bomo šli zabavat, ker si res ne želim, da bi nam slab zvok pokvaril predstavo.

Поздравляю!