Ko smo prisle s predavanj nazaj v sobo, smo si rekle: “Nic, ne bomo vec cakale! Gremo kupit karte. Severne benetke je treba videti! Kdaj pa, ce ne sedaj?!”

Odpravile smo se na Leningradsko zeleznisko postajo, kjer lahko kupis vozovnice za vlak do Peterburga oz. Pitra, kot ga imenujejo Rusi. Se dobro, da smo si prej ze na internetu pogledale in izpisale, kdaj vozijo vlaki do Peterburga, ker je na teh postajah mala zmesnjava. To, da je vse napisano v ruscini, nas ni motilo toliko kot to, da nikjer nismo mogle pogledati koliko priblizno stanejo vozovnice. Te se ne spreminjajo samo iz dneva v dan, ampak iz ure v uro oz. iz vagona v vagon. :D

Kakorkoli ze, vozovnice so poceni. Za vse skupaj smo placale 1243 rubljev, kar je priblizno 36,5 evrov oz. 8700 sit. Besede povratna vozovnica nisem uporabila zato, ker smo v bistvu kupile dve karti za razlicne cene. Pot v Peterburg je okoli 150 rubljev drazja. Predvidevam, da zato, ker se bomo vozile podnevi. Nazaj pa potujemo ponoci in brez lezisc; bomo spale kar v sedecem polozaju :)

priprave na potovanje

No, v glavnem … naslednjo sredo (11. aprila) odpotujemo v bivso rusko prestolnico in jo zapuscamo 16. aprila zvecer. Ce ima kdo kaksen predlog kaj si moramo nujno pogledati, ali pa kakrsen koli drug nasvet, ga lepo prosim, da nam ga zaupa :)

Aja, se to. Tistih nekaj dni se ne bomo druzili, ker nimam pojma, ce bo