Ta vikend še ne. Žal! Naslednjega pa 100%. A ne samo zato, ker bo kmečka ohcet in bo zabavno gledat, kako so se poročali včasih. Šla bom pozdravit moje prijatelje, ki so sedaj tudi uradno odprli PRVI HOSTEL V BOHINJU! Hostel pOD vOGLOM.

pod voglom

travnik pred pod voglom

Naj jih na tem mestu malo pohvalim … Niso samo zapolnili velikega manka, ki je zeval v bohinjskem turizmu, ampak končno je zraven prišel nekdo, ki se spozna na turizem. Predvsem TO manjka našemu turizmu … Ljudje, ki vejo kako se tem rečem streže. Ki vejo, da moraš v ponudbo tudi nekaj vložiti in ne samo čakati, da ti bodo ljudje-turisti nosili denar.

depandansa rodica

hodnik v rodicisoba v hostlu

Hostel Pod Voglom se je odprl že lansko leto. Uradna otvoritev pa je bila danes, 20. julija. Če se boste kdaj odpravili v Bohinj in boste lutali nekje med Ribčevim Lazom in postajo za žičnico Vogel, se le ustavite tam. Pri njih si boste lahko sposodili kanu ali kolo. Če pa ste bolj adrenalinski tip, se lahko povzpnete 8 metrov visoko na 2-urno premagovanje ovir v adrenalinskem parku, ki je čisto ob hostlu.

adrenalinski park

Potem, ko boste utrujeni, lahko prespite kar v hostlu. Cene prenočevanja se v tem času gibajo od 18 do 22 evrov. Če bi vas slučajno zamikal še kakšen športni podvig, vam Borut in Kiki (šefa ;) ) v okviru podjetja Pac sports ponujata polet s padalom ((v tandemu, se razume :D In iz lastnih izkušenj vam povem, da je to nekaj najbolj norega, kar sem doživela. Splača se poskusiti. Tudi če se bojite višine, tako kot jaz …)), rafting po Savi Bohinjki, kanjoning na treh različnih mesti itd. itn. …

jadranje s packi

Da ne bo kdo mislil, da jim delam preveliko reklamo … Ne, sploh ne. Z njimi sem preveč povezana, da bi bila katerakoli beseda zanje pretirana.

Leta 1996 sem v – takrat še hotelu – Pod Voglom začela opravljati moje prvo počitniško delo. Kot sobarica sem v sobah v hotelu in depandansi preživela sedem zelo lepih in zabavnih poletij. Tam sem se tudi spoznala s Packi :D in potem nekaj let delala tudi zanje. In tudi zaradi njih so bila moja poletja lepša. Vsekakor pa sem v tistih letih ((Od takrat sta minili 2 leti.)) spoznala, da mi je delo s turisti v največji užitek. In upam, da bom, ko enkrat diplomiram, lahko spet delala z njimi. Z ljudmi, ki včasih potrebujejo samo prijazen nasmeh in tvojo pripravljenost, da jim boš pomagal, ko kaj potrebujejo …

kanjoning

Pridite k nam v Bohinj! Kljub pasji vročini v teh dneh, je pri nas tako prijetno. Pa še osvežujoče hladno jezero imamo :D Torej, naslednji vikend (28. in 29. julij) se vidimo na kmečki ohceti (če ne kje drugje).