Dan se je že pošteno nagnil v noč in jaz počasi čutim utrujenost. Danes je bil srečen dan. Vsaj zame. Uspešno sem opravila drugi izpit, ki se je znašel na spisku septembrskih izpitov. To pa še ni vse. Uspelo mi je tudi kupiti jesensko jakno in nizke zaprte čevlje, kar sem iskala že dolgo. Da je bilo vse skupaj še lepše, sem tri ure čvekala še s sošolko, ki je v začetku avgusta prišla s Kitajske, kjer sta bili skupaj s še eno sošolko pol leta.

večer

Včeraj, ko sem izvedela, da sem (v torek) naredila pisni del izpita in da me zaradi tega danes čaka še ustni zagovor, nisem vedela, ali naj se veselim ali ne. Saj sem bila vesela, ampak od tega učenja sem že kar utrujena in misel na še en stresen dan mi ni bila najbolj pogodu. Še posebej zato, ker ne maram ustnih izpitov, predvsem pa ne prenašam najbolje tistega mučnega čakanja pred vrati predavalnice ali kabineta, kjer se izvaja spraševanje. Pa naj še kdo reče, da ta študentska ni naporna ;)

večer

Priznam, da bi celo leto pošteno garala, če bi si lahko plačala diplomo. ((Čeprav vem, da tudi nad trdim garanjem kmalu ne bi bila več najbolj navdušena. Hudirja, ljudje pa res nismo nikoli zadovoljni, ali pač?)) Saj je lep občutek, ko narediš izpit, ampak v bistvu to ni nič otipljivega. In ko človek enkrat začuti, kako lepo je, ko nekje sredi meseca dobiš plačo, s katero si lahko plačaš najemnino, kupiš nekaj dobrega za pod zob itd., ti izpiti niso več dovolj. V indeks ti vpišejo eno oceno in to je to. V bistvu nič resnično otipljivega. Potem pa še leta. Starejša ko sem, bolj me “nadlegujejo” izpiti. In odštevanje na način minus 1, se včasih zdi neskončen …

večer

Kakor koli že … v teh izpitno-stresnih časih so najbolj sproščujoči dolgi jutranji in večerni sprehodi, ki sva jih uvedla s Pi.Romanom. In najbolj sem srečna, ko se zjutraj zbudim obsijana s soncem. Ker mi to da energijo za nov dan, za ponovno dolgo sedenje za mizo ali na postelji in učenje. In konec koncev sem zelo srečna vsak tak dan, kakršen je danes, ko lahko vidim, da mi je nekaj uspelo in da sem na poti k pravemu samostojnemu življenju še en korak bliže.

Pa srečno vsem, ki imate kakršne koli (izpitne) opravke ;)