Za mano je dopust. Na Hrvaškem. Najprej pet dni ob Jadranskem, nato še trije dnevi ob zagrebškem morju ((To naj bi bilo drugo ime za športno-rekreacijski center Jarun na jugu hrvaškega glavnega mesta.)). Bilo je vroče. Poletno in peklensko vroče in vesela sem, da sem spet doma, čeprav je tudi tukaj vroče. In niti klime ni :)

Zame je morja za nekaj časa dovolj. Jadransko magistralo sem videla (tokrat prvič), zadrske morske orgle sem slišala, naplavala sem se, celo 4 delfine sem videla (plavali so nekaj sto metrov stran od obale in ko sem jih zagledala, sem bila navdušena kot majhen otrok), spet sem uživala na koncertu Gogol Bordello in videla še nekaj drugih znanih bendov (New Order, Mando diao in Franz Ferdinand), se spotila v neznansko zanimivem Muzeju prekinjenih zvez v Zagrebu in predvsem uživala v dvoje.

Da ne bom dolgovezila … V nadaljevanju pripenjam prvi del zapisov z dopusta ((Ker sva imela s sabo prenosnik, sem se celo pripravila do tega, da spišem nekaj za na blog že med dopustom.))  in nekaj fotografij.

Zapisi z dopusta – morski del

Tretje jutro sedim na postelji v apartmaju nekje na sredi poti med Zadrom in mestom Pag ((približno en kilometer stran od Paškega mosta)), čakam moža, da priteče z jutranjega teka in zapisujem svoje dopustniške misli. Kaj sem se naučila oz. kaj sem spoznala v treh dneh svojega prvega pravega dopusta ((Prvega pravega dopusta zato, ker prej še nisem bila zaposlena in sem se odločila, da so letošnje počitnice moj prvi dopust.)) …

  1. Jadranska magistrala je vijugasta, slikovita, lepa in dolga. Če tvoje noge med vožnjo zaradi vročine in še česa pridno pridobivajo obliko buhtelčkov, pa je že kar