Miklavž je že obdaril pridne otroke, drugi dobri možje pa še prihajajo. K nam je darila vedno nosil Miklavž, zato to tradicijo gojim tudi sama. Proti ostalima dvema nimam nič, sem pa mnenja, da se v teh časih, ko bi otroci verjetno najraje videli, da bi jim vsak dan kdo prinesel kakšno darilo, odločimo samo za enega dobrega moža, saj vsi vemo, da to stane :)

Kakorkoli že, skromnost je lepa čednost in ker ima večina otrok dandanes že polno vsega in včasih človek res ne ve, kaj bi komu dal za darilo, da bo imelo kakšen učinek, sem se odločila, da bom sestricama, ki sta trenutno edini kandidatki za “prava” Miklavževa darila, spletla kapi. Tako jima je “ljubljanski” Miklavž prinesel enaki rumeno-sivi kapi. Ena od deklic je sicer še tako majhna, da komaj ve zase. Druga pa je bila videti kar vesela, ko sta skupaj z mamico ugotovili, da imata z mlajšo sestrico enaki kapi, ki sta ob novem vozičku za dojenčke in avtomobilu na baterije, seveda, kar zbledeli.

pletena kapa in cofek

Mogoče sem bila nad kapama še najbolj navdušena sama, saj sem si spet vzela nekaj časa, da malo razmigam svoje prste in domišljijo. Pri tem sem se igrala tudi z mislijo o kakšnem mini dodatku za otroški kapi in spomnila sem se, da sem se že nekje v 2. razredu osnovne šole, ko sem začela