Ne tako dolgo nazaj sem videla, da je Almira Sadar skupaj z blogerko Fensišmensi izdala knjigo s kroji in navodili za nekatere izdelke, ki so zelo reprezentativni za to priznano slovensko modno oblikovalko. Oblikujmo z Almiro Sadar, Modni ustvarjalni projekti za vsakogar. Ob pogledu na naslovnico so se mi oči najverjetneje kar zasvetile. Če bi jo imela? Bi.

Oblikujmo z Almiro Sadar
Po zanimivem naključju sem izvedela, da ima sodelavka omenjeno knjigo in bila je tako prijazna, da mi jo je posodila. Ob relativno hitrem pregledu sem ugotovila, da so knjiga, predvsem pa izdelki, prav simpatični in uporabni. Ne želim reči, da bi se takih reči lahko domislil vsak, ki zna kvačkati ali narediti nekaj vbodov s šivanko. Sicer je res, da izdelki niso nič posebnega za tiste, ki znamo nekaj splesti in sešiti sami. Vendar vseeno. Brez domišljije lahko poznamo in znamo še toliko različnih ročnih del in tekstilnih tehnik, a nikoli ne bomo svojih idej popeljali izven škatle in naredili nečesa drugačnega, bolj zanimivega, uporabnega, našega. A ni dober občutek, ko si nadeneš krilo, ki si ga sešila sama, se okrasiš z lastnimi uhani, kosilo pa postrežeš na doma narejenih pogrinjkih?

Oblikujmo z Almiro Sadar
S knjigo Oblikujmo z Almiro Sadar se ne bomo naučili kvačkati, plesti ali šivati. S knjigo bomo dobili vpogled v njeno ustvarjanje in navodila za izdelavo njenih izdelkov. Meni pa se zdi še najbolj pomembno to, da kreacije Sadarjeve lahko uporabimo kot izhodišče za lastno ustvarjanje.

Kot je Sadarjeva zapisala v uvodu: “Navodila prepuščam vsakomur, da jih krši ali spreminja, izdelke pa nadgrajuje v drugačne in nove, predvsem pa vsakomur želim, da ob delu uživa in ob tem bistri svoje misli.”

Oblikujmo z Almiro Sadar

Prijetno branje in še prijetnejše ustvarjanje.