Storytellerka. Vsebinka. Pisala in pripovedovala bom zgodbe. Zanimive zgodbe, takšne, kakršne pišejo npr. pri Pixarju …

Ko zaslišim besedo vsebina ali njen angleški prevod content, me zaščemi. Tam nekje globoko začutim, da je to nekaj, kar bi želela početi celo življenje. V vsebino me že 10 let vleče pisanje bloga, odkar pa imam doma dva fanta, ki uživata v poslušanju zgodb, si dajem duška tudi s pripovedovanjem oz. branjem. Uživala sem tudi ob druženju z otroki v celjski knjižnici, kjer smo lani imeli Ruske pravljične urice. Vse, kar mi manjka je, da odklenem domišljijo in kakšno zgodbo napišem še sama.

Pri ustvarjanju vsebine pa lahko na plano spustim tudi malega raziskovalca v sebi. Ustvarim si namreč priložnost, da se poglabljam v zgodbe, in odkrivam nove svetove, ki me včasih navdušujejo bolj, drugič manj.

Zato včasih sanjarim … In kaj je najlepše pri teh sanjah? Da verjamem in čutim, da se nekega dne lahko uresničijo. Nekaj korakov do tja?

  1. Tale moj prostor moram najprej napolniti z vsebino. Kandela je neke vrste filter, ki mi pomaga, da včasih lažje zberem in uredim vse misli, ki se mi podijo po glavi.
  2. Na telefonu imam že aplikacijo Khan Academy, ker sem v podcastu PNR With This Old Marketing, ki ga tedensko objavljata dva velikana vsebinskega marketinga Robert Rose ((Z Roseom sem imela čast kramljati septembra 2016, ko je bil glavni govorec na POMP Forumu v Ljubljani.)) in Joe Pulizzi, slišala, da imajo pri omenjeni akademiji Pixarjev tečaj o pripovedovanju zgodb The Art of Storytelling.
  3. Sledi še več pisanja zgodb, piljenje sloga in ostalega in …
  4. last but not least … podpis pogodb s tistimi, ki bodo zgodbe tudi plačali.

pisalni stroj Mercedes

Kako bo videti moje življenje čez 5 let?

Živela bom od pisanja zgodb. Mogoče tudi od pripovedovanja.

Delala bom 4 dni v tednu, od ponedeljka do četrtka. Dva dneva bom uživala v domači pisarni in v tišini pisala zgodbe, dva dneva se bom družila s super ekipo, s katero bomo pilili vsebine in delali načrte. Mogoče se bomo šli Pop-up Magazine. Mimogrede … Tudi za to neverjetno zgodbo sem prvič slišala pri Pulizziju in Roseu. Zabavali se bomo in od režanja nas bodo bolele trebušne mišice. Kdaj se bomo tudi razjokali, ker nam bo kakšna ganljiva življenjska zgodba, v kateri se bomo prepoznali, segla do srca in nas globoko pretresla.

Od petka do nedelje bom imela čas. Čas za družino, branje, izlete, raziskovanje, lenarjenje, druženje, ustvarjanje … Vse to, kar bi počela, če bi imela možnost zapravljanja časa.

Moja plača bo znašala okoli 2.000 EUR (neto, seveda), kar mi bo omogočalo miren vsakdan, razvajanje fantov z izleti, obisk koncertov, nove metre blaga, da se bom igrala šiviljo in še kakšno malenkost, npr. nakup kakšne zanimive nove tehnike.

Gremo!

Aja, kaj boste pa vi počeli čez 5 let?