Odkar imava dva fantiča, me večkrat prešine, da ne morem razumeti, da obstajajo pari, ki želijo svoj odnos rešiti z otroki. Resno. Če fant in punca oz. mož in žena že pred otrokom nimata dobrega odnosa, si ne predstavljam, da bi ga izboljšala po rojstvu svojih otrok. Otroci te okupirajo. S tem ne mislim čisto nič slabega. Ampak dejstvo je, da gre del vsakega starša z otrokom za kakšno leto na pavzo. Ni več časa za osebne hobije. Tudi časa, ki sta ga novopečena starša prej lahko namenjala drug drugemu, je manj. Manj za pogovor, manj za kakšen sprehod, izlete je treba tempirati glede na otrokove spalne navade, v nasprotnem primeru se vsem družinskim članom podere cel dan. Manj je časa za razvajanje, za skupno buljenje v televizijo, manj časa za spanje, manj časa za intimo.

V tem pomanjkanju časa za kakovostno druženje, sva z možem po nekaj mesecih, mogoče celo letu, le uspela najti večer čisto zase. Seveda brez pomoči dedija in babice ne bi šlo …

Privoščila sva si koncert. 15 minut vožnje od doma. Na gradu Komenda v Polzeli. Z bližino sva zagotovila hitro vrnitev domov, saj nikoli ne veš, kaj bosta na najino odsotnost rekla fanta. Dan D so se odločili za še eno mini skoraj izštekano turnejo Tiho po slovenskih gradovih.

Dan D turneja Tiho na gradu Komenda na Polzeli

Dan D turneja Tiho na gradu Komenda na Polzeli

Ambient je bil prijeten, vreme je zdržalo do zadnjega komada, mene pa je skoraj ves koncert motila nekultiviranost nekaterih obiskovalcev. Ajde, govorjenje vsevprek na primer na Trnfestu še nekako razumem. Koncertu so brezplačni, poletni večeri so prijetni, pivo je hladno in priložnost za druženje ob glasbi je nekaterim pika na i po vročih poletnih dneh. Kljub temu sem bila včasih že malo nejevoljna, če sem se znašla pred ali za druščino, ki je na ves glas modrovala z alkoholom v sebi in kozarci v rokah.

Ne razumem pa ljudi, ki plačajo vstopnico za koncert in potem ves čas govorijo … Konec koncev mi je vseeno za vas, vendar bi vas vseeno zelo lepo prosila, da se naslednjič zavlečete v kakšen kot oz. nekam daleč v ozadje. S tem boste vsem naredili VELIKO uslugo. Med govorjenjem vam ne bo treba povzdigovati glasu, da bi vas sogovornik(i) slišal(i). Tisti, ki hodimo na koncerte zaradi koncertov, vam bomo pa hvaležni, ker bomo lahko v miru spremljali dogajanje na odru.

A ni bedno, da sam izvajalec večkrat v večeru prosi za malo več tišine?

Dan D turneja Tiho na gradu Komenda na Polzeli

Dan D turneja Tiho na gradu Komenda na Polzeli

Kakor koli. Dan D so pač profesionalci in turneja Tiho je nadvse prijetna. Užitek bi jo bilo poslušati v manjšem prostoru, zleknjen na kavču … Tokac je pa še vedno eden meni ljubših pevcev.

Zakaj nadaljujem večer, ki sem ga preživela sama z dragim, pred računalnikom in pišem novo objavo za blog?!?! Grem raje hitro stisniti gumb Objavi in se stiskat nazaj k možu.