Odkar imava dva fantiča, me večkrat prešine, da ne morem razumeti, da obstajajo pari, ki želijo svoj odnos rešiti z otroki. Resno. Če fant in punca oz. mož in žena že pred otrokom nimata dobrega odnosa, si ne predstavljam, da bi ga izboljšala po rojstvu svojih otrok. Otroci te okupirajo. S tem ne mislim čisto nič slabega. Ampak dejstvo je, da gre del vsakega starša z otrokom za kakšno leto na pavzo. Ni več časa za osebne hobije. Tudi časa, ki sta ga novopečena starša prej lahko namenjala drug drugemu, je manj. Manj za pogovor, manj za kakšen sprehod, izlete je treba tempirati glede na otrokove spalne navade, v nasprotnem primeru se vsem družinskim članom podere cel dan. Manj je časa za razvajanje, za skupno buljenje v televizijo, manj časa za spanje, manj časa za intimo.

V tem pomanjkanju časa za kakovostno druženje, sva z možem po nekaj mesecih, mogoče celo letu, le uspela najti večer čisto zase. Seveda brez pomoči dedija in babice ne bi šlo …

Privoščila sva si koncert. 15 minut vožnje od doma. Na gradu Komenda v Polzeli. Z bližino sva zagotovila hitro vrnitev domov, saj nikoli ne veš, kaj bosta na najino odsotnost rekla fanta. Dan D so se odločili za še eno mini skoraj izštekano turnejo Tiho po slovenskih gradovih.