Ko sva prvič spekla korenčkovo pecivo, sva bila nad njim zelo navdušena. Bilo je nakaj drugačnega. Zato sva se odločila, da bo imela ena od tort za Blogijado korenčkovo testo.

Recept, ki sva ga priredila malo po svoje, sva dobila v knjižici Recepti za ljubitelje peke.

Torej …

sestavine (za pekač, velikosti 45×25 cm) ((midva sva količino malo povečala)):
˙5 jajc
˙2 jogurtova lončka moke
˙1 jogurtov lonček sladkorja
˙2 zavitka vanilin sladkorja
˙2 zavitka pecilnega praška
˙500 g naribanega korenčka
˙100 g drobno sesekljanih orehov
˙pol jogurtovega lončka olja

Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg. Med stepanjem počasi dodajamo malo sladkorja, da se sneg bolj strdi. Najbolje je, da potem sneg postavimo v hladilnik, dokler ga ne bomo potrebovali.

Potem penasto umešamo rumenjake in sladkor, dodamo olje, korenje, vanilijo in orehe, ki sva jih midva zamenjala s 50 g mletih mandljev in 50 g mletih lešnikov; prvič, ko sva pekla to pecivo, pa sva namesto orehov dala kar 100 g zmlete pestacije. ((Varianta s pestacijo mi je bila še najbolj všeč :P)) Nato dodamo še moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom in vse dobro zmešamo. Na koncu v testo narahlo vmešamo sneg. Maso vlijemo v namazan pekač, ki ga prej namažemo z mastjo (margarino/oljem) in pomokamo, da se testo ne prime. Maščobo pa lahko zamenjamo s peki papirjem.

Testo pečemo v vnaprej ogreti pečici približno 50 minut pri temperaturi 180°C.

V originalnem receptu piše … “nekaj minut preden je testo pečeno, ga prelijemo s stopljeno margarino, sladkorjem in čokolado in ga damo v pečico še za 5 minut.”

sestavine za preliv so:
˙125 g margarine
˙vanilin sladkor (po potrebi)
˙100 g čokolade v prahu

Midva nisva naredila tega preliva, ampak sva testo, potem ko se je ohladilo, prerezala na dva dela. Namesto kreme za torto sva eno plast peciva namazala kar s stopljeno čokolado. Z ostankom čokolade pa sva torto lepo obmazala in jo okrasila z lističi mandljev.

Dober tek!