Spet hrana :) Res je, da kosilo skuham vsak dan. Izjeme so samo tisti dnevi, ko sem doma, pri tašči-kuharici ali ko se zgodi kaj takega, da si kosilo privoščiva v kakšnem gostinskem obratu.

Zadnje dni sem imela malo več volje za kuhanje jedi, ki so na najinem meniju redkeje, kot na primer testenine :) Tako se nama je po zelenjavni polenti in skutinih cmokih z marmelado zahotelo še kruhovih cmokov, ki so se na koncu iz samostojne jedi prelevili v prilogo zraven paprikaša.


kruhovi cmoki, čakajoči paprikaš :)

Tako kot skutini cmoki, tudi kruhovi cmoki vzamejo kar nekaj časa, predvsem, če jih zavijaš v alufolijo. Ampak gremo lepo po vrsti …

Najprej potrebujemo sestavine: ((recept je iz kuharice Recepti sestre Nikoline))
˙30 dag (belega) kruha ((cmoki na fotografijah so iz črnega kruha, prvič pa sem jih delala kar iz polnozrnatega, njami!))
˙1 sesekljana čebula ali
˙5 dag prekajene slanine
˙1-2 dl mleka
˙3 jajca
˙sol
˙peteršilj
˙5 dag moke

Kruh narežemo na majhne koščke ((jaz delam približno 1cmx1cm)) in ga dodamo čebuli, ki smo jo prepražili na 2 žlicah olja. Kr