Razmišljam katera beseda bi najbolje opisala včerajšnji večer pred KUDom Franceta Prešerna … Kulturno? Šokantno? Balkansko? Slovansko? Glasno? Plesno? Odlično? Fenomenalno? Ne vem. Naj si vsak, ki je kadarkoli imel priložnost hkrati videti in slišati Kultur shock, izbere oz. najde svoj opis. Jaz vzamem vse-v-enem!

kultur shock trnfest 08
Kultur shock na Trnfestu 08 ((Za slike je poskrbel Piroman.))

Ker glasbe skupine z vseh vetrov, ki ima sedež v Seattlu (ZDA), nisem prav dobro poznala (poslušala sem nekaj komadov na njihovi Myspace strani, na koncert, ki so ga ekskluzivno posneli za radio Študent, sem pa pozabila in sem ujela samo pikico predzadnjega in zadnji komad), nisem imela kakšnih posebnih pričakovanj. Včasih je tako še bolje.

kultur shock trnfest 08

Na njihov koncert na Trnfestu me je zvabilo dejstvo, da so po zasedbi nekaj podobnega kot Gogol Bordello, ki so me več kot navdušili na koncertu v Mediaparku. Če bi se morala odločiti kdo od omenjenih bendov mi je boljši, bi izbrala Gogolje. In sicer iz dveh razlogov 1) zato, ker sem bila v Jugoslaviji prisotna samo 10 let in je praktično nisem okusila; zaenkrat pa mi še tudi ni uspelo uresničiti želje, da bi si območje bivše Juge res dobro ogledala in se seznanila z njim, in 2) zato, ker sem v