Recept za naslednjo torto, s katero smo se sladkali in se še bomo, ker je bila zelo okusna, sva spet dobila v knjigici Recepti za ljubitelje peke. Tudi ta recept sva si malo priredila. Namesto testa iz margarine in piškotov, sva raje spekla testo za sadno torto, ki sva ga staknila v kuharici Recepti s. Nikoline.

Pa začnimo. Najprej “uradni” recept …

(uradne) sestavine (za tortni model, premera 22 cm):
˙100 g margarine za peko
˙250 g biskvitnih ali piškotnih drobtinic

Margarino stopimo, dodamo naribane drobtinice in zmešamo. Maso porazdelimo po dnu tortnega modela in potlačimo. Damo v hladilnik za 2 uri.

Pa še recept za testo za sadno torto …

sestavine ((za testo, ki sva ga spekla midva)):
˙10 dag margarine
˙2 jajci
˙1vanilijev sladkor
˙10 dag sladkorja
˙18 dag moke
˙pol pecilnega praška
˙2 žlici mleka ali smetane

Jajca spet najprej ločimo na rumenjake in beljake ter naredimo sneg. Midva sva margarino najprej segrela, da se je stopila. Potem sva malo počakala, da se je malo ohladila, da se ne bi rumenjaki spekli :) Nato sva penasto umešala margarino in dodala še sladkor