Kaj je lepota? Ali lepi ljudje res lazje pridejo skozi zivljenje? Ali je lepota samo neke vrste clovekova lupina? Kaksne so zenske? Kaksni so moski? In tako naprej. In tako dalje …

lepota

Ne morem vec!!! Tukaj smo ze DVA meseca in profesorici, ki sta “zadolzeni” za to, da skupaj z njima izboljsamo naso pogovorno ruscino, ze cela DVA meseca prav UTRUJATA z butastimi vprasanji o lepoti in odnosih med moskimi in zenskami.

Ali tukaj res ne morejo preboleti te lepote, ki je vsaj za moje pojme nekaj cisto relativnega?!?!

lepota

Ena od njiju nam je na zadnjem predavanju govorila o tem, kako je (sedaj ze 28-letni) hcerki vedno govorila, kako zelo je lepa.

Zakaj?

Zato, ker njej starsi nikoli niso rekli, da je lepa. In vsi, ki so prisli k njim na obisk, so vedno hvalili samo njenega mlajsega brata, kako je lep. Nje ni pohvalil nihce. Tokrat nam je ze drugic povedala, kako je bila vedno prepricana, da je grda, zato je veckrat vprasala svoje starse: “Kako sta lahko vidva, tako lepa cloveka, rodila tako grdega otroka kot sem jaz?!”

lepota

Draga nasa profesorica, pri svojih 50 letih (ki jih sploh ne kaze, kar tudi vedno zelo rada slisi) bi pa ze lahko prebolela lepotne travme iz otrostva. Se vam ne zdi?

Zenska zelo rada govori o sebi. Ampak s to lepoto pa ze res pre-ti-ra-va!!! Je na enem iz med prvih predavanj govorila, kako nam mediji perejo mozgane in da se moramo tega zavedati ter razmisljati s svojo glavo. Le kaksni procesi potekajo v njeni glavi?

Res sem ze sita te lepote in tega, da “strokovnjaki” v raznih lepoti namenjenih revijah pisejo kako se moramo urediti, ce gremo npr. ven.

zabava

Smo brale en clanek v brosurici, ki jo je Nina dobila zraven vlozkov, ki so jih delili pred institutom. Tam je napisano, da je vedno dobro, ce ima zenska s sabo v torbici balerinke. Ampak morajo biti srebrne ali zlate. Lahko imajo tudi blescice. Balerinke so namrec super zato, ker so lahke in jih z lahkoto spravis v torbico. Pa se pasejo na vse; na krilo ali na oprijete hlace.

brosurica, ki je bila zraven vlozkov

Potem moras vzeti s sabo se vse pripomocke za make-up. In ne smes pozabiti na vlazilne robcke. To je ena najboljsih stvari, ki jih je naredil clovek. Se ne bi mogla strinjati bolj! (Ce verjamete.) V torbici pa ne sme manjkati niti neka mineralna voda v spreju, ((Priznam, da sem za to cudo slisala prvic ;) )) zato, da se z njo posprejas po obrazu, da bos izgledala bolj sveze. S pomocjo teh nasvetov bos na zabavi kraljevala. (Ja, ti in se ostalih 500 zensk, ki so upostevale iste nasvete. Same kraljice! Ni kaj!)

lepote

Potem se pa se cudim, da se zenske tukaj ustavljajo pred vsako stvarjo v kateri lahko vidijo svoj odsev, da lahko popravijo, ce kaj ni v redu!