Simpatične Francoze iz MacZde Carpate sem prvič in čisto po naključju videla pred štirimi leti na Kongresnem trgu, ko so igrali v okviru prireditev za vstop naše državice v Evropsko unijo. Nikoli mi ne bo jasno, po kakšnem naključju so se ravno oni pojavili na taki zabavi/slovesnosti.

3. maja so se ponovno vrnili v Ljubljano. Tokrat že tretjič, če sem prav seznanjena. V Gali hali, kjer se je koncert začel šele ob 23h, namesto ob 22h, kot je bilo napovedano, se nas je zbralo okoli 50.

trobenta maczde carpate
trobenta, ki pripada pevcu skupine MacZde Carpate

oder maczde carpate in kampec dolores
oder v Gali hali

Koncert so začeli Kampec Dolores, Madžari, ki se označujejo za psihadelični folk rock jazz, in so nas prav dobro ogreli. Najbolj me je presenetila njihova pevka, ker sploh ne izgleda kot pevka v nekem takem bendu, ampak deluje kot čisto navadna gospa srednjih let. S tem ne mislim nič slabega ali, da morajo glasbeniki izgledati čudno, drugače. Samo vedno znova se ulovim, da sodim ljudi na prvi pogled, po njihovem izgledu. Pri ocenjevanju se, seveda, velikokrat prav pošteno zmotim. Vedno, ko se ulovim pri takem napačnem ocenjevanju, si rečem: “Don’t judge a book by its cover! Zdaj je pa res že zadnji čas, da se tega odvadim.” Uspešnost mojega NEocenjevanja je odvis