Miklavž, Božiček, deda Mraz in vsi ostali decembrski dobri možje, žene in prazniki so v najino gospodinjstvo prinesli novo kuhinjsko pridobitev – silikonski model za peko mafinov. Namen je bil seveda ta, da tudi midva kdaj pa kdaj spečeva kakšen mafin. Najprej sva poskusila kar z maso za čokoladne mafine, ki jo kupiš v trgovini. Prašku dodaš samo še predpisane tekočine, vrhove mafinov pa posuješ s priloženimi čokoladnimi zvezdicami in hitro v pečico. Enostavno in okusno.

Ampak to ni preveč zabavno za nekoga, ki v kuhnji rad tudi malo eksperimentira. Seveda sva že poskusila tudi nekaj drugih čokoladnih in sadnih mafinov. Nazadnje pa sem med lovom za kakšnim zanimivim receptom na prvi spletni strani, ki sem jo odprla (Joy of Baking), našla recept za bananine mafine. Tako sva se odločila, da banane, ki sva jih dopoldan prinesla iz trgovine, predelava v sladice.


bananini mafini

Ker nisva imela čisto vseh sestavin iz originalnega recepta, sva si nekaj stvari priredila po svoje. Bananine mafine sva tako zmešala iz:
˙245 g pšenične polnozrnate moke – z njo sva nadomestila navadno moko
˙100 g rjavega sladkorja
˙50 g belega sladkorja (naslednjič bom dala samo rjavi sladkor in 100 g ga bo dovolj)
˙1 žlička pecilnega praška
˙pol žličke sode bikarbone
˙četrt žličke soli
˙65 g koščkov temne čokolade za peko – z njo sva nadomestila belo čokolado iz originalnega recepta
˙3 bolj zrele banane
˙2 jajci
˙110 g stopljenega in ohlajenega