Predzadnji decembrski dan je bil ustvarjen kot nalašč za to, da sva si popoldan vzela samo zase in šla najine čute razvajat v prekmursko gostilno Mencigar – Nobile sredi Ljubljane oziroma na Zarnikovi ul. 3. O tem, kako dobra je ta gostilnica, sem prvič prebrala pri Chefu, ki je Mencigar – Nobile testiral tudi za revijo Potepanja. Se pridružujem vsem njegovim pohvalam :)

Pri Prekmurcih mi je bilo všeč, da sva bila v gostilni, ki ima tri sobe, skoraj sama. Usedla sva se v kot Goričke sobe, kjer je bila miza pripravljena za dva in se predala prebiranju jedilnika. Kljub temu, da sva si ga podrobneje ogledala že na spletni strani gostilne, sva morala še enkrat prebrati kaj ponujajo ljubljanski Prekmurci. Nato je zelo prijazna gospa natakarica v kuhinjo odnesla najino naročilo … najprej Gorički tanjer za 2 osebi, potem pa fazan po kmečko in pečene dödöle. Pila sva pol litra Modre frankinje in vodo.

Preden sva dobila hrano, sva imela dovolj časa, da sva si podrobno ogledala tudi sobo, kjer sva bila. Ambient je bil … kmečki, prijeten, topel in preprost, kar je najino razpoloženje samo še izboljšalo.