Zdaj, ko je z diplomo z mene padlo eno veliko breme, sem končno imela spet čas, da za kosilo skuham še kaj drugega, kot testenine s kupljeno omako. Ko sem bila nazadnje v trgovini, me je nagovorilo testo za lazanjo. Čeprav sem se te slastne jedi lotila prvič, sem bila z njo nadvse zadovoljna. Vsekakor pa sem se naučila veliko o zaporedju priprave in še, da za pripravo lazanje potrebujemo približno 2 uri.

Pri Barilli so se potrudili in recept za lazanjo zapisali tudi na škatlo, v kateri prodajajo testo, ampak, ker ni bilo slovenske verzije in ker se mi ni dalo ubadati z angleščino, sem recept za lazanjo poiskala kar v kuharici, ki sva jo dobila za darilo od njegove mame. Iz zelo priročne knjige Recepti sestre Nikoline, ki ji po mojem mnenju manjkajo samo slike jedi, sem vzela že kar nekaj receptov.


končni izdelek

Kaj potrebujemo?

Najprej potrebujemo 30 dag kupljenega rezančnega testa za lazanjo (v obliki krp). To testo je lahko navadno, videla pa sem tudi špinačnega – kar vam je ljubše. Te krpe v slanem kropu kuhamo 8 minut. Nato jih odcedimo, splaknemo in jih naložimo na vlažen servet, da se listi med sabo ne zlepijo.

NASVET: Krpe skuhajte šele potem, ko boste že imeli prepraženo meso. S tem se boste izognili zlaganju krp na vlažne sarvete. Ker pa se med kuhanjem te (velike) krpe kar malo zlepijo skupaj, vam svetujem, da jih po 8 minutah kuhanja odcedite, nato jih zalijte s hladno vodo, da se bodo nekoliko ohladile, v vodi pa jih boste tudi lažje razlepili, brez da bi se vam strgale. To počn