Vročina me ubija. Ko bi lahko vsaj normalno dihala. Pa ne gre. Sploh ne v dneh, ko se temperatura v stanovanju giblje okoli 29 stopinj ne glede na zaprto ali odprto okno, vlaga pa ves čas kaže nekje med 50 in 60 procenti. Zato se vsak dan znova veselim naslednjega zgodnjega jutra, ko je vsaj malo bolj milo podnebje. Sprehodi okoli 7h zjutraj me neizmerno poživljajo. Tudi pozni večeri so prijetni, a jih jutra vseeno premagajo.

začetek obale ali konec jezera

Z vročino, ki jo napovedujejo za naseldnja dva dneva, se bom spopadala v Bohinju. Že kakšen mesec sanjarim o plavanju v osvežujočem jezeru. O ležanju na obali polni drobnih kamečkov. O poslušanju vode, opazovanju kačjih pastirjev in padalcev, ki se podijo naokoli. O čebljanju tistih, ki so tako kot jaz prišli polnit svoje baterije na obalo Bohinjskega jezera. Na internetni strani bohinj.si trenutno piše, da je najvišja dnevna temperatura vode 22,3 stopinje, kar me še toliko bolj veseli. Najverjetneje poznate občutek, ko zaplavate in poskušate svoje telo obdržati čim bližje gladini, saj ima voda kakšen meter niže že nekaj stopinj manj :) Ne, jezera ne zamenjam za nobeno morje!

bohinjsko jezero

Pred kratkim sem na mejl dobila koledar dogodkov, ki se bodo to poletje odvijali v Bohinju in na nek način ohlajali oz. bolje rečeno sproščali bohinjsko poletno ozračje ;)

padalca

Vse prireditve so tradicionalne, ali pa to postajajo. Ena od njih so 2. Zoisove igre in Martin Krpan, ki se bodo odvijale