Še zadnjič v tem kratkem času pišem o sladkarijah. Zakaj zadnjič? Ker sem se zaenkrat enostavno prenajedla tega sladkorja in čokolade. Odločila sem se, da bom šla v trgovino in si kupila kakšen kilogram mandarin in banan ali pa zeleno solato, paradižnik … Nekaj kar se že sliši bolj zdravo in lahko. Pa tudi moje zdravje bo bolj zadovoljno, če mu dam raje kakšen vitamin več namesto velike količine maščobe.

Tako. Kar se tiče torte, s katero smo se sladkali na Bložiču, mi je ostalo samo še to, da vam povem kaj je bilo v kremi in kako sva potem vse skupaj sestavila in okrasila :)

kako se naredi krema?

Sestavine za to kremo sem dobila na nekem blogu, posvečenem izključno čokoladi. ((Ko sem ga sedaj spet iskala, da bi ga povezala, ga nisem več našla.)) Prvič, ko sva delala to kremo, nama ni tako uspela kot tokrat. Pomembno je, da imate dovolj časa.

Za kremo torej potrebujemo: 250 ml sladke smetane (midva sva je imela 1 liter, ampak najina torta je bila res velika), v kateri stopimo 250 g čokolade (v najini je je bilo štirikrat toliko :) ). Zmes mešamo in ko je dovolj gladka/tekoča, jo za kakšno uro postavimo v hladilnik, da se ohladi.

vmešavanje smetane v čokolado

Ko v vroči smetani stopite čokolado, je res dobro, da to zmes dobro premešate in jo potem postavite v hladilnik za eno uro. Midva sva jo na hladnem pustila kar dve uri, ker je bila njena količina tako velika.

skuhana krema

Po dveh urah, sva kremo vzela iz hladilnika in jo zmiksala. Med miksanjem je krema postala svetlejša in predvsem bolj trda. ((Kot da bi stepala