Na Dunaj nas je zvlekla želja po ogledu ene največjih razstav, kar so jih kdaj pripravili Avstrijci. Kot zanimivost … za zavarovanje 50 slik in 100 akvarelov plačali kar 3 milijarde evrov.

Iz Ljubljane smo se odpravili okoli 6.45 in po tresočih avstrijskih avtocestah prišli do Dunaja, kjer smo se najprej malo izgubili. Namesto na jugozahod smo se odpeljali na severovzhod. Ko smo se pripeljali mimo znaka s prečrtanim Dunajem, smo bili že 200%, da smo zalutali :) Ustavili smo se ob cesti in imeli neznansko srečo, ko smo pri nekem podjetju našli gospoda, ki nam je povedal, kje smo in nas potem odpeljal na pravi konec mesta. Gospod je bil naše gore list ((Sodeč po naglasu in besedah v hrvaškem/srbskem/bosanskem jeziku, da nam bo drugače razložil, se je v Avstrijo preselil iz območja bivše Jugoslavije.)) in bili smo mu neizmerno hvaležni za njegovo prijaznost in pomoč. Zaradi potovanja na drugi konec mesta, smo izgubili skoraj eno uro. ((Smo pa vsaj videli Gasometer, kjer smo bili na nekaj koncertih ;) ))


dvorišče pred Schönbrunnom

Po približno petih urah vožnje smo končno parkirali na presneto dragem parkirišču pri Schönbrunnu. Kljub sivemu vremenu in hladu smo se nekateri sprehodili