Verjamem, da ne bom pretiravala, če bom napisala, da je stopničasta pot do slapa Savica ena največkrat prehojenih poti v Bohinju.

potok savica, ki se zliva v bohinjsko jezero
potok Savica (ki priteče od slapa) malo pred izlivom v jezero (le kdo si lahko privošči tista dva ležalnika tam v daljavi?)

Prvič sem bila tam na izletu z osnovno šolo. Novost na poti je čisto sveža prenova. Stopnice so pripravljene skoraj za vsak korak, ob poti pa so naredili novo, trdno ograjo. Kar se mi je zdelo še najbolj simpatično na tej novi poti, ki naj bi jo človek po uradnih podatkih prehodil v 20 minutah, ((Če boste čez ograjo hoteli še malo pokukati v prepad, kjer si Savica utira pot čez skale proti jezeru, boste hodili več kot 20 minut.)) so klopi in mize, ki so jih postavili na nekaj mestih. Tako se lahko mirno usedete za mizo, vzamete iz nahrbtnika malico in v miru pojeste. Odpadke pa vržete v koš, ki stoji zraven.

struga savice
tolmun, ki ga lahko občudujete že takoj na začetku, ko “stopite na pot” proti Savici

pot proti slapu savici
“Ne hodite izven poti” (da se vam kaj ne zgodi)

Je pa ena stvar, zaradi katere je veliko ljudi nejevolnih. Če boste hoteli videti slap, boste za to morali odšteti 2 evra (oz. 1 evro, če ste otroci). To pa še ni vse. Če se boste do okrepčevalnice Savica pripeljali z avtom, boste morali najprej odšteti 2,5 evra za parkirnino, kar pa vam ne bo prineslo nobenih ugodnosti pri nakupu “vstopnice” za slap. ((Vsaj to bi lahko naredili. Da bi tisti, ki so parkirali, imeli popust ali celo brezplačno vstopnino za pot do slapa. Baje se za tem skrivajo neki nesporazumi med lastnikom okrepčevalnice, ki ima tudi parkirišče, in med TD Bohinj, ki kasira vstopnino. ŽALOSTNO! Še en velik minus za bohinjski turizem.))