Vsako leto sem le preko raznih medijev spremljala dogajanje na raznih kulturnih zadevah kot sta na primer Ana Desetnica in Trnfest. Potem pa je sledilo zatrjevanje sami sebi, da bom naslednje leto pa res tam med občinstvom. In letos se je končno zgodilo!

Tomaž Lapajne: Aida

Z Marijano sva se najprej pogovarjali preko msn-ja. Ko sva ugotovili, da sva obe v Ljubljani in imava čas, sva se dogovorili za pijačo. Preden sva spili, kar sva naročili, ((bila je limonada, tako kisla, da sva prosili, če lahko dobiva nekaj sladkorja; najina usta so se morala iz krča postaviti nazaj v normalno stanje :D )) sva si ogledali dve predstavi na festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica.

Tomaž Lapajne: Aida

Najprej je Čopovo zaprlo občinstvo, ki si je ogledalo predstavo Aida. Poleg Tomaža Lapajneta so v predstavi igrali naključni obiskovalci, ki jih je na cestni oder potegnil kar iz občinstva. Najbolj je bilo zabavno, ker je bil eden od igralcev tujec in mu ni bilo jasno, kaj mora sploh početi. Ampak se je kljub vsemu zelo dobro odrezal :D

Totem X

Sledila je lutkovna predstava na Mestnem trgu. Konca nisva videli, ker sva se odločili, da bova šli raje pogledat improligo na vrt kluba Gajo.

Totem X

Nekje na sredi pre