Z mestom, kjer smo prespali prvo noč ali z mestom, pobratenim z našim Slovenj Gradcem.

bratje češkega krumlova

Vse skupaj se je začelo okoli 6h zjutraj. Ko je prišla še zadnja turistka, ki je zapolnila zadnji sedež našega avtobusa, smo se odpravili proti Šentilju. Pot smo nadaljevali mimo Gradca in Linza. Kmalu po tem, ko smo prečkali avstrijsko-češko mejo, smo se ustavili na parkirišču izven Češkega Krumlova, ker v centru sploh ni mogoče parkirati. Vsaj ne, če si avtobus :)

oboki
visok obok, ki povezuje grad z grajskimi vrtovi

Kljub temu, da je bilo vreme dokaj neodločeno, kar pomeni, da tam zgoraj niso vedeli kakšno količino vode naj spuščajo skozi oblake, smo uživali v malem mestecu, ki spada na seznam UNESCOvih znamenitosti. Skozi ogromen kamnit obok, ki podpira prehod z gradu na grajske vrtove, smo prišli do lesenega mostu. Prečkali smo Vltavo in se znašli med prijaznimi hišicami. Zdelo se mi je, kot da smo prišli v majhno bavarsko mestece, namenjeno samo turistom. Kot nekakšne vrste rezervat za turiste.

pogled s hostla
pogled iz najine sobe na bar, kjer sva spila večerno pivo oz. večerni koktejl

Bilo je prijetno. V pol ure je bil človek lahko iz enega dela mesta na drugem. Vmes pa smo občudovali notranjosti mnogih lokalov in izložbe, okrašene s češkim kristalom ter ostalimi drobnarijami med katerimi je bilo zelo veliko babušk oz. matrjošk. Manjkalo ni niti ruskih kučem. Najbolj pa so nas pritegnile izložbe trgovin z lesenimi igračami in … Krtek. Se ga spomnite? Človek sploh ne more verjeti, koliko čeških risank smo pregledali, ko smo bili majhni.