Razen, če bi se bilo treba spustiti po strmini s smučkami. Takrat bi me pa malo zaskrbelo … :)

Pri nas nismo nikoli smučali. Ko smo bili še smrkavci in je bilo veliko snega tudi v dolini, smo poteptali bližnje klance in se spuščali po njih. Nekaj smučanja sem se naučila sama, nekaj od sosedovih mulcev, s katerimi smo preživljali zimske popoldneve. Mogoče je ravno moje neznanje botrovalo moji smučarski nesamozavesti, zato sem ob športnih dnevih z veseljem delala družbo drsalcem ali pohodnikom.

Nazadnje sem na smučah stala pred približno 20 leti, ko sem bila še v srednji šoli.

Kljub temu, da nihče od naju z Romanom ni smučar, sva mnenja, da je vseeno dobro, če lahko vsaj otroci dobijo strokovne smučarske osnove. Zato sva z veseljem izkoristila priložnost, ki jo je mozirski vrtec v sodelovanju s šolo smučanja Beli zajec (White Rabbit) ponudil za najstarejše vrtčevske otroke. Zjutraj smo otroke tako kot po navadi odpeljali v vrtec. Nato so jih vzgojiteljice pospremile na avtobus do nihalke v Žekovcu in naprej do učiteljev smučanja na Golteh, kjer so se otroci učili do kosila. Kosilo je bilo v vrtcu, kjer so otroci počakali, da smo jih spet prevzeli starši.

In po petih dneh smučarskega tečaja na Golteh, je naš 5,5-letni Filip najboljši smučar v naši družini. Bravo, sine!

smucarji-golte-2

smucarji-golte

Vlečnica Morava – odlična ponudba za družinsko smučanje na Golteh

Če se bo uresničila napoved vremenoslovcev, da nas čaka zasneženi februar, ga pa še kdaj peljemo na Golte. Da dobro utrdi zavoje. Na Golteh imajo super ponudbo za družine. Ob Alpskem vrtu je proga Morava oz. Mulda po domače, ki je zaradi svoje dolžine (260 m) in naklona prijazna tako do smučarjev (začetnikov), kot do družinskih denarnic. Vozovnica za odrasle je 10 €, za otroke do 6. leta je zastonj, za otroke od 6 let naprej pa 5 €.

Do poletja je himna naše družine Bela simfonija od Lačnega Franza. Ker, “nič nas ni strah, če so smučarji z nami …” ;)