Še preden je bilo ohceti konec, sva ugotovila, da si bova lahko privoščila poročno potovanje. Greva v London, sva se odločila. In sva odletela. Za štiri dni. S sabo sva odnesla nekaj oblačil, dobro voljo in sonce. Vse je kazalo, da je pred nama še eno zanimivo potovanje. Dobre volje nista mogla pokvariti niti razmetana mlada Francoza, s katerima smo si delili sobo prvi dve noči.

razmetana mlada Francoz in Francozinja

Prvi večer sva si ogledala okolico Equity Point hostla v Paddingtonu in se odločila, da naslednji dan najprej obiščeva knjigarne in Tate Modern, ki se naokoli hvali z najbolj fascinantno razstavo, kar sem jih kdaj videla. Ai Weiwei, njegova sončnična semena, ki se jih da do maja 2011 še videti v londonskem muzeju sodobne umetnosti, in njegova ostala dela bodo dobila na tem blogu posebno objavo. Ker je Ai Weiwei napolnil več kot le tisti del mojega srca, ki bije za sinološko diplomo in je na glavo postavil vse moje dosedanje diplomske načrte. In ker je Ai Weiwei eden in edini!

Tako sva drugi dan najinega potovanja ((V London sva se odpravila med 10. in 15. decembrom 2010.)) najprej poiskala knjigarno Foyles tam nekje blizu/v Sohu.