Naša fanta (4 leta in dobrih 5 let) sta, tako kot njuni vrstniki, navdušena nad različnimi risanimi junaki, pa naj gre za Tačke, Robocar Poli, Super krila itd. Med vsemi temi junaki, sta trenutno pri nas zelo popularna tudi divja brata Kratt, ki raziskujeta različne živali. Da bi jim pomagala, se s pomočjo diskov in preoblek bitij, spreminjata v različne živali.

Že dolgo sva z Romanom poslušala, kako si želita diske in brezrokavnike divjih Krattov. Malo sem pobrskala, koliko stanejo ti kostumi in druge Kratt igrače. Niso ravno poceni … Zato sem njune želje vzela za priložnost, da se spet malo igram s šivalnim strojem. Spomnila sem se, da imam še kar nekaj blaga, ki ga lahko uporabim za kostume. Diske, na katerih so shranjene lastnosti posameznih živali in dlančnik, s katerim brata pokličeta na pomoč svoje prijatelje, smo naredili kar iz trde lepenke.

Kot pravi eden od kužkov iz risanke Tačke, Rocky: “Don’t lose it, reuse it.”

Včasih je dobro, če moramo biti še posebej pozorni na to, za katere stvari porabimo denar … Takšno stanje lahko izkoristimo za telovadbo možganov, uporabimo svoje znanje, domišljijo in smo kreativni.

Priznam, da sem prav ponosna na svoje izdelke, ki so tako razveselili naša fanta.

divja brata kratt - preobleka bitij

Nekaj nasvetov za šivanje kostumov divjih bratov Kratt

  1. Za kroj vzemite pulover vašega otroka. Nanj položite blago in odmerite oz. narišite širino, dolžino in luknji za vrat in roke.
  2. Iz modrega/zelenega blaga izrežite kroge in pravokotnike, ki jih s cik-cak šivom prišijte na brezrokavnik še preden boste sprednji in zadnji del sešili skupaj.
  3. Ker sem fantoma na desni strani zašila žep, kamor lahko pospravita svoje diske, sem pred šivanjem žepa skupaj sešila sprednji in zadnji del. Šele nato sem prišila žep.
  4. Za sprednji, prozorni žep sem uporabila plastično mapo za shranjevanje listov. Pri velikosti žepa sem si pomagala z diski. Diski so mi pomagali tudi, ko je bilo treba odmeriti, koliko kroga je treba odrezati, da se diski lažje pospravjo v žep.Nato sem krog obšila, da bi bil malo bolj trden. Najprej sem mapo prišila na krog, potem sem krog prišila na brezrokavnik.
  5. Ko sem na sprednjo stran prišila vse modre in zelene dele, sem brezrokavnik sešila še na levi strani in na ramenih.
  6. Posebnih obrob nisem delala. Odločila sem se za najbolj enostavno stvar … Celoten brezrokavnik sem obšila (poentlala) in tako pritrdila tudi blago na spojih, da en del gleda levo in drugi desno.