Že cel Gospodov dan se ukvarjam z zadnjim in najpomembnejšim delom diplome. Berem, pišem, brišem, spet napišem nekaj novega, še enkrat preberem in kaj popravim, potem se mi ustavi in zdi se, da sem spet na začetku.

Za delo, ki sem ga naredila, si vsekakor zaslužim mali posladek. Prižgan televizor, kjer sporočajo izide (vzporednih) volitev v Evropski parlament, ni ravno posladek. Je le zvočna kulisa in lovljenje posameznih besed ali stavkov. Zaslužim si več. To je koktejl, ki ga v svoji kuharici priporoča Nigella Lawson. ((Saj veste, to je tista rahlo odbita ljubiteljica kuhanja in hrane, ki jo lahko gledamo v oddaji NLP na RTV1.))


pogled v Nigellino knjigo

Knjiga Kuhajmo z Nigello je bila eno od letošnjih rojstnodnevnih daril ((Še enkrat najlepša hvala vsem! Saj sami veste, kdo ste :D)) in v njej je kar nekaj uporabnih receptov. Lubenični daiquiri je prvi recept, ki sem ga preizkusila. Priporočam! Koktejl je odličen za crklanje po napornem delavnem dnevu, poleti pa bo vsekakor odlična osvežitev v pasje vročih dneh.

Kaj potrebujemo za koktejl lubenični daiquiri? Nigella priporoča:
˙1 dl (ali kolikor želite) bacardija
˙sok ene večje ali dveh manjših ;) limet
˙zvrhana žlica sladkorja v prahu
˙približno 10 5-centimetrskih kock zamrznjene lubenice