Na svetovnem spletu sem odkrila blog z imenom Gelio, ki je v celoti posvečen ruskemu mestu Novosibirsku. Mladi fotograf Slava Stepanov dela tako čudovite fotografije svojega mesta, da človeka kar zagrabi, da bi se o vsem, kar vidi na njih, prepričal še na lastne oči :)


A označuje Novosibirsk

Serija 42 fotografij s ptičje perspektive, ki jih je Slava z opcijo tilt shift v photoshopu obdelal tako, da mesto izgleda kot ena sama maketa, so mi bile tako zelo všeč, da sem se odločila in ga v komentarju prosila za dovoljenje, da jih nekaj vzamem in pokažem tudi na svojem blogu. “С удовольствием даю разрешение на размещение моих фотографий!” ((Z veseljem dovolim objavo mojih fotografij!)) je odgovoril Slava.

Čeprav fotografije povejo veliko, včasih celo veliko več, kot katera koli beseda oziroma besedilo, bom vseeno napisala še nekaj zanimivosti, ki sem jih o Novosibirsku prebrala na internetu. Internet je res super zadeva. Sicer vzame kar nekaj časa, ampak vedno rada izvem kaj novega. Še posebej, če je povezano z Rusijo ;)

Novosibirsk (rus. Новосибирск) je za Moskvo (uradno 10,5 mili