Medtem ko čakam, da se ohladi skoraj liter kave, v katero bom kasneje pomakala piškote za tiramisu, bom napisala še recept za zadnjo olimpijsko torto – Nutellino torto. Recept zanjo sva dobila na spletni strani kulinarika.net.

sestavine za testo:
˙6 jajc
˙12 dag sladkorja
˙18 dag moke
˙1 pecilni prašek
˙1 vanilijin sladkor
˙4-5 žlic Nutelle

Jajca ločimo. Beljake in polovico sladkorja vmešamo v trd sneg in ga damo v hladilnik. Rumenjake in drugo polovico sladkorja penasto vmešamo. Potem dodamo Nutello in tretjino snega. Po snegu potresemo presejano moko, zmešano s pecilnim praškom, in dodamo še preostanek snega. Vse skupaj narahlo premešamo. Testo vlijemo v namaščen in pomokan pekač. Pečemo približno pol ure pri 180°C.

sestavine za nadev:
˙0,5 l sladke smetane
˙5 žlic Nutelle
˙banane (niso obvezne)

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti. Nadev naredimo tako, da stepemo smetano in zraven dodamo tudi Nutello.

Plasti torte lahko navlažimo s sladko vodo. Vodo (2 dl) najprej zavremo in vanjo vmešamo sladkor (5 žlic). ko se voda ohladi, je pripravljena za vlaženje torte. Ko plast torte navlažimo, jo namažemo s tretjino kreme iz smetane in Nutelle. Na kremo lahko damo koščke banane.

S preostankom kreme torto še obmažemo. Midva sva monotonost tortine podobe razbila s koščki banane.

Dober tek!