Sem Katarina Alič Čretnik. Od novembra 2009 sem ponosna profesorica ruščine. Septembra 2011 mi je uspelo zaključiti tudi študij na sinologiji, tako da se bova od zdaj naprej z ljubljansko Filozofsko fakulteto srečevali še redkeje, kot v zadnjih dveh letih. Trenutno je moja zaposlitev iskanje službe, poleg tega pa kot ena od ustanovnih članic Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta pomagam tudi pri različnih projektih zavoda.

Zelo rada imam kulturo. Najraje se udeležujem alterantivnih dogodkov (predvsem glasbenih), kjer je le redko moč videti koga iz slovenske estrade.


moja malenkost (foto: Anka Bulovec)

V veliko veselje mi je tudi Rusija, ki sem jo odkrila šele leta 2007, ko sem se za tri mesece odpravila na študij v Moskvo. To je bil tudi razlog, da sem začela blogati. Šele nekaj mesecev po tem, ko sem se že vrnila domov, sem spoznala, da me je Rusija začarala. Zato internet dostikrat izkoriščam tudi za raziskovanje te največje države na svetu. Presenečenj nikoli ne zmanjka. Tako pozitivnih kot negativnih. Kar se tiče Rusije na mojem blogu, sem zelo ponosna na vsak prispevek in komentar, ko mi kdo na kakršen koli način pove, da delam dobro. Zaradi pisanja bloga ((Pisanje bloga jemljem zelo resno, kar pomeni, da se za vsak prisevek potrudim kolikor se lahko. Takšna sem. Stvari, ki se jih lotim, rada naredim tako kot je treba oz. iz sebe vedno poskušam iztisniti maksimum.)) sem se spoznala tudi z Andrejem Stoparjem, dopisnik