Nisem se še uspela pred vsemi považiti z najnovejšo pridobitvijo. To je ena od knjig, ki mi bo verjetno ostala zelo ljuba celo življenje. Je dopolnilo mojemu študiju in odličen učbenik na samo za vsakega rusista, ampak za kogarkoli, ki ga zanima Rusija.

Natašin ples Orlanda Figesa je odlična Kulturna zgodovina Rusije. Življenje v Rusiji in njena zgodovina je tisto, česar moja generacija na rusistiki, kljub predmetu Pregled ruske kulturne zgodovine, ki ga je v tistih letih predaval še profesor Aleksander Skaza, ni dobila. Sedaj omenjeni predmet predava profesor Blaž Podlesnik in glede na študijsko gradivo objavljeno na spletnih straneh rusistike oz. slavistike, je to sedaj veliko bolj resen predmet. Da ne bo kakšne zamere … prof. Skaza ni bil kar nekdo. Človek, ki ga v sferi vsega, kar je povezano z Rusijo, ne cenijo samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini, res obvlada rusku literaturo in kulturo, samo ni najboljši profesor. Vsi namreč vemo, da je Dostojevski živel samo 60 let, ruska zgodovina pa obsega nekoliko daljše časovno obdobje …

Kakorkoli, pustimo tiste študentske dni pri miru. Pomembno je, da naš trg dobiva vedno novo in kvalitetno gradivo o različnih področjih, med njimi tudi na “slovenskem ruskem trgu”. Tako je na naše police že lani prišla knjiga Natašin ples. ((Moja knjiga pripada že tretjemu natisu. En natis je 1000 knjig.)) Dolgo časa sem poslušala o njej. Vsi so jo hvalili. Zato sem bila že skoraj odločena, da si jo kupim, a ko sem videla, da stane 49€ sem se malo zamislila. Odločila sem se, da si jo najprej izposodim v knjižnici, da vidim kakšna je.

Bila sem več kot nav