Ljubljana se še do 28. februarja ((Razstava Antonija Clavéja je od 15. januarja do 28. februarja 2010.)) oz. do 4. aprila 2010 ((Razstava Pabla Picassa traja od 21. januarja do 4. aprila 2010.)) lahko pohvali z razstavama dveh pomembnih španskih umetnikov. Prvi je vsem (bolj ali manj) znani Pablo Picasso, veliki umetnik in lomilec mladih ženskih src, drugi pa Antoni Clavé, oblikovalec plakatov, slikar in kipar.

Razlog, da sem se na razstavi odpravila med prvimi oz. še preden je bila za javnost odprta tudi razstava Picassovih grafik v Mestnem muzeju Ljubljana, ((Clavéja so odprli 15. januarja 2010.)) je bila nova prijetna naloga. Za februarsko številko revije Potepanja sem morala napisati članek o omanjenih razstavah.


Mestni muzej Ljubljana

Novinarsko konferenco sem sicer zamudila, sem pa zato z veseljem sprejela vabilo na vodeni ogled razstave za novinarje, kjer so mi najprej podarili debelo mapo z vsem materialom o razstavah. Poleg katalogov sem dobila tudi Mobitelov promocijski vazelin za ustnice, ki sploh ni slab, in dva eko kemična svinčnika Renato Balestra, narejena iz papirja. Res dobra ideja.

Nato smo se odpravili v prostor Mestnega muzeja, kjer je razstavljenih več kot 90 Picassovih grafik, ki spadajo v 13 njegovih ciklov. Ste vedeli, da je gospod, ki je pihal svečke na rojstnodnevnih tortah kar 92