Vročina je popustila in jaz si želim svežega zraka, močnejšega srca, nog, večjih pljuč in predvsem nedelj, ki jih bom izkoristila zase, ne za delo. V glavnem, moje telo je začelo pogrešati julijsko tridnevno hojo po hribih in kliče po novih aktivnostih ;) Bohinj pa je velika kotlina, obdana z vrhovi in planinami, ki ponujajo veliko možnosti za zanimive ture.

Zato sem izkoristila mamo, ki pozna veliko poti še iz svoje mladosti in ji naročila, naj si zamisli pot, ki bo trajala nekje od dve do tri ure. In smo šli. Moja starša in midva.


Naša pot: Sp. Podjelje, Strme, Zajamniki, Peči, Konjska dolina, Zg. Podjelje in Sp. Podjelje … klik za malo večjo sliko

Zapeljali smo se do Spodnjega Podjelja, kjer smo pustili avto. Potem smo zagrizli v Strme in po slabi uri prišli do jase, odkoder smo lahko opazovali vrhove Spodnjih bohinjskih gora. Po krajšem postanku smo nadaljevali skozi gozd. Ob poti so nas pozdravljale rože, ki so me spomnile na čas, ko sem bila še majhna in nas je ati večkrat odpeljal na sprehod, medtem ko je mami doma kuhala kosilo. Po poti smo ji nabrali take rože (nimam pojma, kako se imenujejo), da bi jo razveselili :)