Letošnji božič je nekaj posebnega. Predvsem zaradi tega, ker ga bova prvič preživela skupaj. Samo midva. Seveda nama ne bodo ušli obiski domačih, ampak vseeno. Prvi skupni božič, prve skupne jaslice, prva res skupna potica … Lepo je. Takšni bi morali biti prazniki. Vedno. Za čisto vse!

Odločila sem se, da bo v teh praznikih v najinem stanovanju zadišalo po potratni potici. Čeprav je z njo kar veliko dela, je meni osebno vseeno veliko boljša kot navadna orehova potica. Predvsem zaradi manjše količine orehovega nadeva, kar pomeni, da zgaga ne bo pekla :) Sploh pa ne bo pekla, če orehe zamenjam z lešniki …

potratna potica

Samo še ena stvar, preden se lotite peke. Te sestavine zadostujejo za potratno potico v dokaj velikem in visokem pekaču. Jaz sem jo pekla kar v tortnem modelu s premerom 30 cm, ker nimam drugega tako visokega pekača. Zato sem kvašeno testo naredila s količinami, ki so v originalnem receptu, vse ostalo sem pa zmanjšala na polovico in je bilo ravno prav. No, skutinega nadeva bi bilo lahko malo več, ampak to so že malenkosti … Gremo na delo. Za potratno potico boste potrebovali približno dobri 2 uri za pripravo vsega potrebnega in na koncu še uro ali uro in pol, da se bo lepo spekla.

KVAŠENO TESTO (ovoj za potico