Ker se točnega zaporedja dogodkov ne spomnim več najbolje, :roll: bom še enkrat na hitro poškilila na program in potem napisala kako smo se imeli tista dva oblačna dneva v lepi Pragi

potovanje
potovanje od Piska do Prage

Po zajtrku, ki smo ga imeli v hotelu Buly, smo se odpravili naprej proti Pragi. Še preden smo odrinili, smo našemu šoferju, ki je bil drugače super dečko, povedali, da glasbe, ki jo je izbral za pot do češke prestolnice, nočemo poslušali. Šofer nam je namreč vsakič, ko smo se kam peljali, vrtel glasbo po svojem izboru. Tisti dan je pod njegove roke prišel plošček z narodno zabavno muziko, kar pa nam ni bilo najbolj po godu. To smo mu tudi povedali in ko smo se še bolj začeli pritoževati nad Saško Lendero, ki spet ni hotela na kolena, nas je uslišal.

karlov most z avtobusa
Karlov most … najprej z avtobusa

še en fotograf
še en fotograf :)

Ko smo prišli v Prago je bila naša prva postaja njihova Filozofska fakulteta, kjer naj bi se dobili s petimi študenti slovenistike in po predavanju o sodobni češki literaturi odšli na skupno kosilo ter na ogled mesta. Tisti “tujci”, ki ne razumemo češčine, smo se odločili, da bomo ta program prikrojili lastnim interesom, s čimer se je strinjala tudi naša vodička Jana. Zato smo se po hitrem ogledu njihovega FF-ja odpravili na raziskovanje mesta.